maandag 8 augustus 2011

Uitrollen is uit, inleven is in

Mensen willen een woonomgeving die past bij de manier waarop ze in het leven staan. Als professional heb je dus te kijken naar de drijfveren van de woonconsument. De tijd van het uitrollen van weer een flinke serie hutten is voorbij. Gelukkig mogen we weer oog hebben voor wensen van mensen en regionale verschillen. Het is tijd om ons in te leven. Heerlijk!


In november van dit jaar organiseren we een studiereis naar Amerika om aldaar te zien wat dat inleven eigenlijk betekent. Dat doen we onder meer in Vancouver, de stad die door The Economist al enkele jaren als de meest leefbare op aarde wordt getypeerd. Ook gaan we in Silicon Valley op bezoek in het hoofdkantoor van Google en bezoeken we in staat Arizona het geheel door vrijwilligers gerunde 43.000 inwoners tellende Sun City. Zie voor het gehele programma en meer informatie over deze studiereis http://www.soulife.nl/ (menu events).


Is een studiereis naar de VS en Canada in tijden van crisis nou wel zo'n goed idee? Wij denken van wel, als je maar op zoek gaat naar de dingen die er in de de nabije toekomst toe doen. Kleinschaligheid bijvoorbeeld, of het vinden en binden van ambassadeurs. Eerdere transatlantische studiereizen hebben ons geleerd dat in de VS en Canada zeer interessante plekken ontwikkeld zijn waar echt ingezet wordt op de verantwoordelijkheid van de bewoners. Die dan ook echt iets te zeggen hebben over het wel en wee van hun woonomgeving. Natuurlijk, een concept dat mensen aanspreekt op hun eigen kracht is niet voor iedereen het summum - al was het maar omdat ook de eigen investeringen tijd kosten. Maar in de zoektocht naar onderscheidende woonkwaliteiten is een dergelijke insteek kansrijk. Sowieso moeten we af van de gedachte dat de gemiddelde woning het ideaalbeeld is voor Nederlanders. Liever een droomhuis in een aantrekkelijke buurt. En dat kan ook heel goed in de lagere prijsklassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten